Alltid beredt!

Er du klar til å ta en gig på kort varsel? I kveld, for eksempel?

Vanligvis er spillejobber noe man planlegger, og som man har godt til tid å forberede seg på. Men ikke alltid. Av og til dukker det opp hastegigger: for eksempel når et band må kansellere pga sjukdom. Plutselig er det en klubb, en pub eller en bar som trenger deg på scenen. I kveld. Om fire timer. Er du klar for en slik utfordring?

For en tid tilbake hørte jeg om et band som har spesialisert seg på denne typen jobber. De har en avtale med en håndfull klubber i nærheten av der de bor, og stiller på kort varsel om det skulle være behov for dem. Jeg er sikker på at de har nok å gjøre.

Det er ikke så mye som skal til for å ta en slik jobb – du må bare forberede deg litt. Det vil si: at du har reportoaret ditt innøvd, finpusset og klart, at du har backline og evt. PA tilgjengelig, og at du er i stand til å komme deg til giggen i tide. Men det er forbausende få band som er så rutinerte at de tør å ta en gig på så kort varsel.

Gitt at du får rykte på deg som «problemløser’n» blant bookingansvarlige i hjembyen din fordi du er klar til å rykke ut og redde kvelden (og ølsalget) for dem i krisesituasjoner, hvor mange ekstra betalte gigger tror du det kan utgjøre i løpet av et år? Hvor mange ekstra sjanser til å spille for folk som normalt ikke ville møtt opp på en av de vanlige giggene dine? Hvor mange ekstra CD’er solgt? Og hvor nyttig ville det ikke være å ha ti bookingansvarlige der ute som alle skylder deg en tjeneste?

Kanskje noe å skrive i promobrevet som du sender ut sammen med demoen din: «Kan stille på kort varsel»?

Reklamer

~ av Erlend Tiller den 11. oktober 2008.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: