Hvem anmelder anmelderne?

Litt off topic, på en måte: Jeg var på ByLarm/GramArts «paneldebatt» om hvorvidt musikkanmeldere bør finne fram silkehanskene når de anmelder debutanter i Oslo i går. Selve «debatten» var tannlaus og blodfattig, og egentlig nok så uinteressant. Det som imidlertid var interessant var hvor usannsynlig arrogante og lite ydmyke enkelte av paneldeltakerne var i forhold til den jobben vi som musikere legger ned i det produktet vi serverer, og hvor lite tid de bruker på å sette seg inn i skiva som skal anmeldes.

Jeg forstår at anmeldere har deadlines og mye å gjøre, slik at de ikke kan bruke like lang tid på å høre på skiva di som du har brukt på å lage den, og mener også at de er i sin fulle rett til å slakte ei skive som ikke holder mål. Uavhengig av om du er debutant eller gammel ringrev. Men når de serverer slakt, bør den faen meg være saklig og velbegrunnet.

«Hold kjeft, drittkjerring», holder ikke!

Bør man ikke kunne forvente en viss grad av høflighet, kunnskap og ydmykhet i forhold til musikerfaget, selv om man er anmelder i en av landets største tabloidaviser?

Aftenpostens forhåndsomtale av debatten.

Reklamer

~ av Erlend Tiller den 14. oktober 2008.

Én kommentar to “Hvem anmelder anmelderne?”

 1. Internett killed the anmelder star…

  Anmelderns rolle er utspilt! Vi trenger dem ikke lenger, vi har fått internett. Før nettets tid var musikkanmeldelser kjærkomne pekepinner for avisenes lesere. «Er dette en skive for meg montro? Skal jeg gidde å jogge til butikken for å kjøpe denne Dark Side of the Moon?» Så fikk man stole på anmelderens smak, eller man lærte seg å kjenne igjen enkelte anmeldere som delte ens egen smak.
  Det var i gamledager – og de var sikkert gode, der og da. RIP.

  Med nettet kan den musikkinteresserte nå endelig gå rett til kilden før evt platekjøp. Tusenvis av band-nettsider gir deg mulighet til å laste ned smakebiter på ny og gammel musikk, og du kan stole på din egen smak. Du trenger ikke gamble på at en eller annen uviktig viktigper har samme smak som deg – eller vet bedre enn deg. Klikk inn på myspace e.l., søk opp det bandet du er nysgjerrig på og finn ut av det selv. Det er din smak som teller – for deg – det er dine ører og det er dine penger.

  Ah! Hadet på badet, anmeldere! Så deilig å bli kvitt dere.

  TD
  PS – Forresten – min oppfordring til de overflødige anmeldere er: Join the dark side – start et band!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: