Spør og du skal få svar

Litt grunnleggende markedsføringsteori i dag:

Folk har mye lettere for å gjøre det du ønsker at de skal gjøre om de vet hva du ønsker.

Det skjer ikke noe om du ikke spør. Om du ikke bruker enhver anledning som byr seg til å selge det du har å tilby går du glipp av mengder av potensiell inntekt. Har du en CD eller merch å selge bør du bruke anledningen til å minne folk på det når du har oppmerksomheten deres – for eksempel når du står på scenen. Det er litt uvant å skulle blande musikerrollen og selgerrollen på denne måten, jeg vet det. Det føles litt uggent å bruke pausen mellom to låter til å pushe skiver eller merch, som en annen jævla gateselger. Den første gangen. Jeg kan love deg at det ikke føles like uggent når du gjør opp kassa i merchandiseboden etterpå.

Du må pushe gigger, også. Uten publikum blir det hverken spesielt morsomt eller spesielt lønnsomt. Så du skal invitere vennene dine. Og du skal invitere familien din. Og du skal invitere folka fra jobben. Også dem du egentlig ikke liker.

Det verste som kan skje er at folk sier nei. Og noen vil si det. Men du vet jo ikke hva de vil svare før du har spurt.

Og selv om folk sier nei, så etablerer du fortsatt en intensjon – det er klart for deg selv og alle andre at du er på jakt etter CD-salg, T-skjortesalg og publikum – at du er klar for å tjene penger på det du driver med. Selv om 99% av dem du spør sier nei, så vil du fortsatt selge mer – og sitte igjen med mer – enn om du ikke hadde spurt. Yes?

Reklamer

~ av Erlend Tiller den 21. oktober 2008.

Én kommentar to “Spør og du skal få svar”

  1. […] mer, tjen mer Jeg har i en tidligere bloggpost sagt litt om viktigheten av å bruke enhver anledning som byr seg for å pushe merch, CD og annet […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: