Gi bort musikken din!

Som nykommer kommer du ikke utenom å gi bort deler av musikken din. Du har ikke noe rykte som går foran deg og åpner dører for deg, du må vise hva du er god for på så mange måter du kan – og den beste måten å få noen interessert på er å dele ut smaksprøver. Det er ikke en snøballs sjanse i helvete at du klarer å selge inn et nytt band basert på noen bilder, litt omtale og etpar sangtekster – det er musikken det handler om.

Folk vil ikke betale for musikken din før de har en klar idé om hva de kan forvente seg. Derfor er det nødvendig å gi bort litt gjennom å legge ut noen av de mest representative låtene dine for nedlasting på websiten din. Greia med lydklipp og 30 sekunders ‘smaksprøver’ er at folk vil høre på dem én gang, tenke «det var fint», og så klikke seg videre. Men de vil laste ned en mp3-fil om du lar dem, og det gir deg en fot i døra – en vei inn på iPod’en til dem som liker det du gjør. For ikke å snakke om at det gir dem en mulighet til å dele ‘oppdagelsen sin’ med andre likesinnede som ellers aldri ville ha hørt om deg eller musikken din. Og dette er de lytterne som med størst sannsynlighet blir de som kjøper musikken din. Om de liker det de hører, vil de be om mer.

Du trenger ikke legge ut alt du har laget, det er å slå seg selv på kjeften inntjeningsmessig. Men noen få, representative spor for å vekke interessen til de som i utgangspunktet er i markedet for musikken din. Dette er en taktikk som har fungert for dopdealere i årevis, og det er akkurat like virkningsfullt for musikere – blir du hekta, vil du ha mer. Og da er det selvfølgelig ikke gratis lenger.

Reklamer

~ av Erlend Tiller den 24. oktober 2008.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: