Hva sier musikken din om meg?

Musikk er mer enn bare underholdning, musikk er et verktøy folk bruker for å beskrive seg selv overfor verden som omgir dem. Vi bruker musikk som ringetoner, på MySpacesidene våre eller på full guffe på bilstereoen for å fortelle folk hvem vi er – på samme måte som frisyrer, klær, tatoveringer eller bilvalg også gjør det. Det er forskjell på folk som hører på Celine Dion, Hellbillies og Primus.

Så la oss dykke ned i dette et øyeblikk: Folk tiltrekkes av musikk som på én eller annen måte gjenspeiler personaliteten deres – enten det er den personligheten de allerede har, eller den de ønsker å ha. Vi bruker musikken til å støtte opp under selvbildene våre og uttrykke personligheten vår. «Soundtrack of our lives» – bokstavelig talt. Så hvem tiltrekkes av musikken din? Og hva sier musikken din om dem som hører på den?

På markedsføringslingo heter det «målgrupper» og «nisjemarkeder». Men det vi egentlig snakker om er å identifisere de menneskene som på én eller annen måte blir følelsesmessig berørt av musikken din, og som bruker den for å fortelle resten av verden noe om seg selv. Når du vet hvem musikken din treffer og hva den gjør med dem, hvordan musikken din passer inn i deres bilde av seg selv, da har du plutselig en markedsinnsikt det er mulig å bygge videre på.

Om du bevisst utnytter denne markedsinnsikten når du skriver my musikk, har du startet en positiv spiral som knytter deg, fansen din og musikken din tettere sammen.

Reklamer

~ av Erlend Tiller den 3. november 2008.

3 kommentar to “Hva sier musikken din om meg?”

  1. Sikkert derfor jeg burde slutte å høre på Slipknot.

  2. Nei, hvorfor det? Om du identifiserer deg med musikken deres, gir Slipknot et ganske tydelig signal til omverdenen om hvem du er. At det skremmer vannet av noen er en ulempe eller en bonus, alt ettersom…

  3. Det blir isåfall meg og fjortisene

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: