Satyricon forsøker å bløffe seg til bedre omtale

Nå har også Satyricon begynt å forsøke å bløffe seg til bedre omtale. Dagbladet beskriver det som en spøk, men det viser seg at Wongraven og Haraldstad har dratt den samme «spøken» i flere intervjuer  – blant annet to ganger hos VG.

«Albumet slippes i butikkene neste uke, men de første anmeldelsene har allerede tikket inn. Under Tett på nett-intervjuet med VG Nett tikket nyheten inn om at Satyricon hadde fått 10 av 10 i det britiske musikkbladet Power Play.» heter det i VGs artikkel.

«Vokalisten blir fjern i blikket før han plutselig tar opp mobiltelefonen. – Den første anmeldelsen fra utlandet har kommet forresten, sier han og viser frem en e-post. Det britiske musikkmagasinet Power Play har talt. «The Age Of Nero» får 10 av 10 mulige», heter det seg i Nettavisen.

Satyricon burde holde seg for gode til å forsøke å manipulere musikkpressen på denne måten, og journalistene som ble tatt ved nesen burde bli sinte på Wongraven, heller enn å forsøke å bortforklare bløffen hans som en spøk.

Det var vel ikke nok med terningkast fem i Dagbladet, da…

Oppdatert: Sigurd Wongraven gir tilsvar i Dagbladet i dag:

– Gid det hadde vært så vel. Vi i Satyricon er ikke intelligente nok til å tenke ut et sånt plot. Jeg har ikke artium og livnærer meg med å synge om død og undergang med atonal stemme.

Akkurat der tror jeg nok Wongraven er unødvendig beskjeden. At mannen både er intelligent og reflektert er det vel ingen som stiller spørsmålstegn ved. For å dra dette litt tilbake «on topic» (dette er en blog om markedsføring for musikere): Det er viktig å utnytte gode kritikker for alt det er verdt, og Wongraven ville ikke vært der han er i dag om han ikke hadde forstått hvordan forholdet musiker/journalist fungerer. Han har ikke gjort noe galt ved å nevne Power Plays anmeldelse i intervjuer, men det var kanskje litt kortsiktig tenkt å lage drama rundt det på denne måten. Om det er det han har gjort – Wongraven selv sier at han ikke har iscenesatt noen ting, og mener at journalistene heller burde konsentrere seg om at et norsk rockeband gjør det bra på det engelske markedet.

Reklamer

~ av Erlend Tiller den 5. november 2008.

4 kommentar to “Satyricon forsøker å bløffe seg til bedre omtale”

  1. Dette slo meg som desperat. Om det var en spøk, så ser jeg ikke humoren i det hele tatt. ‘Jeg lurte deg for egen vinning! hahaaa’.

    Merkelig i grunn. Satyricon står mer enn støtt nok på egne ben.

  2. Enig. Og Wongraven må jo vite at norske musikkjournalister snakker sammen – eller at de i alle fall leser hverandres saker. Så det eneste han har oppnådd med dette stuntet er faktisk å så tvil om sin egen troverdighet.

  3. Edit: Slettet usaklig kommentar fra «Jan The Banana». Hold deg til topic om du vil poste her.

  4. herregud…. stå på wongraven:) ingen over, ingen ved siden av ingen under:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: