En mulig framtid for musikkbransjen?

Nå har jeg vært spotify-bruker en stund, og her tror jeg muligens man er inne på noe. Dette kan meget vel være framtiden for musikkdistribusjon – spesielt når de etter hvert lanserer en mobil klient. Dette, i kombinasjon med mobilt bredbånd, kan være det alternativet platebransjen har lett etter for å begrense piratkopieringen og sikre seg inntekter av katalogene sine.

Prisstrategien er ikke avklart enda, men det ser ut til at en reklamefinansiert modell med lav(ere) lydkvalitet, og en premium-modell hvor du betaler en månedlig sum for høyere lydkvalitet og reklamefritak, vil være en aktuell strategi. Foreløpig er det uklart om premium-utgaven gir høyere lydkvalitet, eller om det bare er en måte å betale seg fri fra reklamen på, men jeg vil anta at dette kommer av seg selv etter hvert.

Det som er virkelig interessant er hvordan spotify kommer til å forholde seg til oss indie-musikere. Spotify er integrert med bl.a. Last.fm, noe som tyder på at også vi som ikke har kontrakt med et av de store selskapene kan få tilgang til tjenesten og distribuere musikken vår på lik linje med de store artistene. Og få vår del av inntekten, selvsagt.

Mer info på http://www.spotify.com

Oppdatert: Spotify fjerner deler av musikkbiblioteket pga at plateselskapene krangler om regionale publiseringsrettigheter. Nok en gang klarer bransjen å kødde det til for seg selv…

Advertisements

~ av Erlend Tiller den 15. januar 2009.

Én kommentar to “En mulig framtid for musikkbransjen?”

  1. Er Spotify allerede integrert med last.fm? Vi er interessert i å komme oss ut dit. Men har ikke funnet ut hvordan enda, bortsett fra at de «jobber med en løsning»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggers like this: