Om å ha papirene i orden…

Artisten Rita Eriksen går rettens vei for å få 25.000 kroner hun mener seg berettiget til for en konsert som ble avlyst, skriver Dagens Næringsliv.

Norges Cykleforbunds lokallag på Sola i Rogaland hyret inn Rita Eriksen for å opptre på en bankett til ære for distriktets OL-deltagere i etterkant av OL i 2008. Men klubben lyktes ikke å samle så mange OL-utøvere som den hadde håpet, og arrangementet måtte avlyses. Eriksen går nå til til tingretten for å få utbetalt honorar på 25.000 kroner for den avlyste konserten. Hun viser til at saken i august var oppe i Forliksrådet som ga henne fullt medhold.

Sola Cykleklubb nekter på sin side å betale honoraret i sin helhet, i følge DN fordi klubben ga Rita Eriksen beskjed om avlysningen en og en halv måned før konserten skulle funnet sted. De har tilbudt Eriksen 10.000 kroner i kompensasjon, noe hun har takket nei til.

Dette er tydeligvis det springende punktet i disputten; hvor lang tid i forveien må en arrangør gi beskjed om avlysning før det fritar arrangøren for å utbetale honorar? Er seks uker tilstrekkelig? Og er det rimelig av Eriksen å kreve fullt honorar med såpass varsel?

En ting er i alle fall klart: Du må tenke igjennom disse spørsmålene og sørge for at det kommer klart fram av kontrakten hvilke regler som gjelder i forhold til avlysning. For eksempel at «avlysning må skje minimum X uker før arrangementsdato. Avlysning etter dette medfører at avtalt honorar forfaller til betaling i sin helhet.» Eller noe sånt. Det er jeg rimelig sikker på at Rita Eriksens kontrakt innholder fra nå av, i hvert fall.

Advertisements

~ av Erlend Tiller den 11. januar 2010.

Én kommentar to “Om å ha papirene i orden…”

  1. En del människor lägger ned en massa tid och pengar på att upprätthålla dispyter, hellre än att tjäna nya pengar. Det luktar desperation lång väg tycker jag.
    En av mina livsregler är att hitta de människor jag vill jobba tillsammans med, de som vill framåt, och undvika andra av en viss personlighetstyp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggers like this: